14 luni
Terciulică delicios, tare dulce și gustos! Am păpat pe nerăsuflate!😋
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. I-am făcut lui „Ticălicălicălică”, cum zice mai nou, un #terciulica foarte bun cu măr copt și stafide de Corint.
Aveam în frigider câteva mere de la ai mei care începuseră să se păteze și să se ofilească, așa că le-am curățat părțile stricate, le-am tăiat cubulețe și le-am pus într-o tavă.
Am lăsat și coaja pentru că sunt nestropite, de la ai mei avem numai legume și fructe bio. Am acoperit și am dat la cuptor, 180°, 40′.
Pentru acest terci am folosit:
🔹️2 linguri de fulgi de ovăz
🔹️150 ml lapte vegetal
🔹️o lingură stafide de Corint
🔹️o lingură pudră de migdale
🔹️2 linguri piure de măr copt.
Am pus la fiert fulgii în laptele vegetal, împreună cu stafidele și pudra de migdale. În loc de migdale, pe care eu le folosesc des în preparate după cum probabil ați observat pentru că au calciu, puteți pune orice fel de nucă măcinată, în funcție de preferințe.
Am amestecat bine și la final am adăugat piureul de măr copt.
Să aveți o zi și o săptămână glorioasă!🙂