M-am jucat iar cu o rețetă Thermomix, se cheamă „tocăniță de fasole cu perișoare” pe #Cookidoo , am păstrat ideea și modul de preparare, dar am mai înlocuit din ingrediente.
Pentru 4 porții (am mâncat noi o dată și bebe de 2 ori) am pus:
🔹️1 morcov (80 g)
🔹️10 cm praz (80 g)
🔹️o bucățică țelină (80 g)
🔹️3 linguri ulei de măsline (30 g)
🔹️4-5 cartofi, cubulețe (500 g)
🔹️500 ml apă
🔹️1 linguriță legume deshidratate (eu am pus de la Solaris, fără sare)
🔹️un pic de cimbru uscat
🔹️500 g fasole verde congelată, dezghețată
🔹️300 g carne de curcan tocată și condimentată (usturoi, boia dulce)
🔹️o conservă de fasole roșie
🔹️un pic de piper.
Pentru cei cu Thermomix: am urmat instrucțiunile din rețeta ghidată, cu excepția faptului că am pus perișoarele odată cu cartofii la gătit.
Pentru cei fără: tocați mărunt morcovul, prazul și țelina și sotați în uleiul de măsline până se înmoaie. Adăugați apă, legumele deshidratate, cimbrul și cartofii.
Din carnea tocată faceți niște perișoare mai micuțe, cam de 2 cm diametru și puneți-le și pe acestea la fiert.
Când cartofii sunt aproape gata adăugați și fasolea verde și cea boabe. Opriți focul când fasolea verde e fiartă. Condimentați după gust.
Eu i-am dat din tocăniță și puștiului, așa că am pus foarte puțină sare în perișoare și apoi am mai adăugat la final, după ce i-am scos lui 2 porții.