Risotto cu pui și zucchini

Am gătit mult cât am fost însărcinată, am încercat chestii noi, ingrediente noi, am făcut torturi și tot felul de tarte, mai ales că am și lucrat de acasă de prin luna a 6-a. Însă nu am avut mai niciodată chef să le pozez, iar dacă am reușit să fac vreo poză la ceva, a rămas uitată în telefon. De scris pe blog (oare mai există?! :)) nici atât.

Nu aș ști de ce am simțit nevoia să pun pauză la toate astea. M-am simțit mai bine în bula mea, făcând ce îmi place și când îmi place, trăind din plin toată experiența din acea perioadă, fără să împărtășesc asta cu nimeni din exterior. Fără supărare.:)

Acest risotto, de exemplu, l-am făcut prin noiembrie și e printre farfuriile norocoase care au prins loc la pozat. E cu pui, zucchini și ardei, cremos și aromat, un prilej bun să valorificați ceva carne de pui deja gătită și ramasă de izbeliște.

Ingrediente:

🔹️300 g piept de pui
🔹️150 g orez arborio
🔹️o ceapă mică
🔹️1/2 praz mic
🔹️3 căței de usturoi
🔹️1 ardei
🔹️1 zucchini
🔹️250 ml vin alb (sec sau demisec)
🔹️500 ml supă de pui/legume
🔹️50 g parmezan
🔹️50 g unt

Dacă nu aveți pui deja gătit, tăiați pieptul în cubulețe și rumeniți-l într-un pic de ulei de măsline, condimentându-l cu sare și piper. Lăsați-l deoparte.

In aceeași tigaie sotați pe rând ardeiul tăiat cubulețe și zucchini, la fel tăiat în cuburi. Lăsați-le deoparte și pe acestea.

Puneți în tigaie ceapa, prazul și usturoiul tocate mărunt. Între timp puneți și supa la incălzit.
Când legumele s-au înmuiat se pune sare și piper, apoi orezul, amestecând încontinuu.
Se adaugă vinul alb și se lasă pe foc, tot așa amestecând, până se evaporă alcoolul și vinul e complet absorbit.

Se adaugă câte un polonic de supă fierbinte până când boabele de orez sunt gătite. Nu se adaugă un nou polonic de supă decât atunci când lichidul este complet absorbit.

La final adăugați în tigaie puiul, ardeiul și zucchini gătite înainte, apoi cubul de unt, amestecați bine să se topească și opriți focul. Acum puneți și parmezanul ras, care se va topi și el repede.

Serviți imediat, cu fâșii extra de parmezan și mult busuioc proaspăt deasupra.

Hai că mi-am făcut singură poftă, cred că asta gătesc azi, dacă mă lasă șefu’. 🙂