Chec marmorat cu dovleac

14 luni

Checuleț parfumat,
Drăguțel și colorat,
Cum mămica mi l-a dat,
Iute, iute l-am păpat!

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Vroiam de mult să fac un chec din ăsta marmorat, și pentru că am copt niște dovleac mi s-a părut o idee bună să îl folosesc, mă gândeam eu că se va vedea frumos contrastul de culori. Și nu m-am înșelat. 🙂

Pentru un chec din acesta mai mic (tava mea are 22 cm lungime) am pus:

🔹️250 g piure de dovleac copt
🔹️4 ouă mici
🔹️4 linguri de ulei
🔹️100 ml lapte vegetal
🔹️2 lingurițe gem de caise fără zahăr sau miere (>1an!)
🔹️coaja de la o portocală netratată
🔹️170 g făină
🔹️1/2 plic praf de copt
🔹️2 linguri făină de migdale
🔹️o lingură carob.

Am mixat dovleacul cu ouăle, uleiul, laptele, coaja de portocală, gemul și mierea (eu am pus câte o linguriță din fiecare; e prima oară când folosesc miere pt bebe, dar acum e băiat mare și se poate).

Am adăugat făina cernută cu praful de copt, apoi făina de migdale și am omogenizat cu o spatulă.

Am împărțit compoziția în 2 boluri; în unul din ele am adăugat pudra de roșcove cernută, plus o lingură de lapte vegetal, că mi s-a părut că ar trebui.

În tava unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt am pus alternativ din cele 2 compoziții până le-am terminat.

Am amestecat apoi cu coada unei lingurițe ca să fac rotocoale, așa și am dat la cuptor, 180°, preîncălzit, pentru cca 35′.

I l-am servit pe post de mic-dejun, împreună cu fructe proaspete, dar merge la fix și lângă o ceașcă de cafea pentru mami și tati.🤗