Zucchini la cuptor cu sos de roșii și mozzarella

Bună dimineața! Primiți cu o idee bună pentru o cină lejeră? Inspirată din bucătăria italiană, rețeta conține pasatta, mozzarella, roșii uscate, zucchini și la final mult pesto.

Așadar, pentru 6 porții aveți nevoie de:

🔹️4 zucchini

🔹️600 g suc de roșii /pasatta/roșii la conservă tocate

🔹️7-8 roșii uscate

🔹️3 căței de usturoi

🔹️o linguriță oregano

🔹️250 g mozzarella

Am tăiat zucchini rondele de 3-4 mm grosime. I-am pus într-un bol cu sare, piper și un pic de ulei de măsline și i-am lăsat vreo 20′, să se înmoaie ușor și să-și lase din apă.

Am amestecat sucul de roșii cu roșiile uscate tocate, cu usturoiul mărunțit, cu oregano și sare plus piper.

Mozzarella am tăiat-o felii subțiri, păstrând 1/3 pentru final.

Am uns cu ulei de măsline o tavă rotundă de 26 cm. Am pus pe fund 2 linguri de sos de roșii, apoi am pus un strat de rondele de zucchini, pe care le-am stors puțin înainte.

Am pus vreo 3 linguri de sos deasupra, câteva fâșii de mozzarella și iar zucchini, sos și mozzarella până am terminat ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de roșii, eventual mai generos decât celelalte.

 

Am dat la cuptor la 180° pentru cca 45°, până când dovleceii au fost bine pătrunși. Am adăugat mozzarella lăsată deoparte și am dat iar la cuptor, până s-a rumenit frumos deasupra.

Am mâncat chestia asta caldă, cu pesto deasupra și cu frunze de busuioc proaspăt.