Shakshuka

Micul nostru dejun de weekend implică de cele mai multe ori ouă. Shakshuka e destul de consistentă, așa că e perfectă în diminețile când putem și noi să dormim mai mult și să mâncăm prima dată pe la 11-12…

Fie vorba între noi, merge și ca fel principal sau ca cină în timpul săptămânii, ce-are? 😀

Ingrediente (pentru 2 porții):

🔹️4 ouă

🔹️o ceapă roșie

🔹️3 căței de usturoi

🔹️un ardei

🔹️1/3 praz, doar partea verde

🔹️o conservă de roșii tocate

🔹️condimente, după gust și chef: chimion, paprika, sumac, turmeric.

Se călește un pic în ulei de măsline ceapa julienne cu usturoiul tocat mărunt și prazul. Se adaugă ardeiul gras, fâșii. Puteți pune și ardei iute, dacă doriți.

Se condimentează cu sare și piper. Acum puteți adăuga și celelalte condimente, dacă folosiți. De regulă se pune chimion, specific bucătăriei orientale, însă mie nu-mi place, așa că am pus un pic de paprika afumată și niște sumac.

Când legumele sunt muiate se adaugă conserva de roșii, se acoperă tigaia și se lasă pe foc mic cca 10 min, amestecând frecvent.

Se fac apoi 4 cuiburi cu lingura și se pune câte un ou în fiecare cuib. Se acoperă și se mai lasă pe foc până când albușurile sunt coagulate și gălbenușurile sunt încă moi.

Se presară la final sare și piper pe ouă și verdeață, la alegere: pătrunjel, coriandru, busuioc, ce doriți.