Ce supă bună am făcut aseară! Na, că mă laud, dar nu fără motiv. Încercați-o și mai vorbim. 🙂
Ingrediente (4 porții):
Supă:
🔹️un praz, fără partea foarte verde
🔹️2 cepe
🔹️3 căței de usturoi
🔹️2-3 cartofi
🔹️500 g porumb (eu am avut 2 conserve mari de la Bonduelle Gold, fără zahăr)
🔹️1 l supă de legume
🔹️o conservă lapte de cocos
🔹️1/2 linguriță turmeric
Creveți:
🔹️400 g creveți prefierți
🔹️3 căței de usturoi
🔹️un ardei iute
🔹️2 ardei grași
🔹️fulgi de chili.
Căliți prazul, usturoiul și ceapa tocate mărunt într-un pic de ulei de măsline. Adăugați cartofii, tăiați cubulețe mici, puneți sare și piper și mai lăsați pe foc vreo 5′, amestecând frecvent.
Adăugați porumbul și apoi supa de legume. Acoperiți și fierbeți până când cartofii se pot zdrobi ușor.
Puneți laptele de cocos și turmericul, mai dați într-un clocot și opriți focul.
Pasați bine supa. Pentru o textură fină, strecurați-o ca să îndepărtați pielițele rămase de la porumb, va fi și mai ușor de digerat așa.
Creveții se trag la tigaie cu usturoiul, ardeiul iute și ardeiul gras, toate tocate mărunt, sare și piper. Dacă e nevoie se condimentează și cu fulgi de chili.
Se servește supa cu topping de creveți picanți și, dacă vreți, cu biscuiți sărați, pâine prăjită sau painici din acelea crocante, noi am avut de la Finn Crisp și au mers la fix.