Lemon curd

Lemon curd, promisiunea unui desert proaspăt, aromat și răcoritor!

Deși pare ceva complicat, este super simplu de făcut. Când cochetam cu laboratorul de cofetărie țin minte că eram în febra pregătirilor pentru un eveniment; și cum eram în criză de timp, soțul meu s-a oferit să ne ajute și el, măcar la spălat vase. Până la urmă, a spălat săracul și vasele, a scos și a băgat tăvi în cuptor, a cărat ce era de cărat și pe la 12 noaptea a fost nevoit să facă și o porție banană de lemon curd!🙈

Și da, i-a ieșit perfect! Deci se poate!😀

 

Ingrediente (pt cca 500g curd):

🔹️6 gălbenușuri

🔹️coaja și sucul de la 3 lămâi (cu coaja netratată)

🔹️250 g zahăr

🔹️150 g unt

🔹️un vârf de sare.

Puneți toate ingredientele într-un bol termorezistent sau într-o cratiță. Așezați recipientul pe baie de aburi și amestecați încontinuu cu un tel, ca să nu se coaguleze gălbenușul.

Gătiți până când compoziția se leagă frumos și devine compactă, ca în poză, durează cam 20 min.

Strecurați pentru a reține coaja de lămâie și eventualele firicele de gălbenuș coagulat, se mai întâmplă.

Când curd-ul e rece, devine mai opac și mai legat datorita untului și se poate folosi ca atare, pe post de umplutură la fursecuri sau macarons, dar și ca ingredient în alte creme și deserturi.

Eu l-am folosit la mousse de lămâie cel mai des, dar și la alte torturi cu blaturi umede, pentru un plus de prospețime și de gust;

Aici, de exemplu, e un tort cu mousse de lămâie, blat cu mac și cocos și mousse de mango.

Merge la combinația de blat cu mac și vanilie, cremă cu unt și brânză și fructe de padure, ca aici:

Merge și în combinație cu ciocolată, fructe exotice, nuci etc.

Și merge și ca atare, pe o felie de pâine prăjită sau pus peste niște pancakes… Mmmm…