Pancakes cu banane și alune de pădure (cu ou)

14 luni

Tare bine a mai fost când am păpat toți 3 turtițe din astea! Mie mi-au plăcut foarte mult, cred că si lui mami și tati, că păreau destul de mulțumiți după!

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Tati s-a hotărât să petreacă mai mult timp acasă cu noi, așa că vom mai avea dimineți din acestea cu micul dejun luat în 3, nu doar în weekend. 💜

Am făcut pentru toată familia pancakes cu banană și alune de pădure; rețeta e aproximativ aceeași ca la mini-pancakes, de data asta însă am pus și ou în compoziție.

Pentru cca 20 pancakes mari și vreo 15 mai mici am pus:

🔹️2 ouă
🔹️2 banane
🔹️4 linguri ulei
🔹️ 180 ml lapte vegetal
🔹️coaja de la 1/2 portocală
🔹️100 g făină
🔹️1 plic praf de copt
🔹️2 linguri pudră de alune de pădure.

Am mixat cu un tel ouăle, bananele zdrobite, uleiul, laptele și coaja de portocală. Am adăugat făina, praful de copt și alunele de pădure măcinate, am omogenizat și am lăsat compoziția să se odihnească 30′.

Am uns cu ulei o tigaie antiaderentă și am început să torn compoziția cu o lingură, lăsând loc să se extindă. Intr-o tigaie de 26 cm diametru puteți face 3 pancakes mai mari odată sau 5 mai mici.

Când au început să se formeze bule la suprafață am întors turtițele și el-am mai lăsat 1′ să se coacă și pe partea cealaltă.

Am continuat procesul până am terminat compoziția, ungând cu ulei tigaia între ture și ștergând cu un șervețel de hârtie excesul.

Le-am servit cu fructe proaspete și alune de pădure coapte și tocate, iar noi ne-am pus și niște miere deasupra.

Tare bune au mai fost! Să mai faci, mami!🤗