Sigur că puteam să pun ardei copți în această tocăniță de pipote și inimi, iar piureul de pastârnac puteam să-l fac cu lapte și unt, desigur. Dar știți ceva? Au fost bune și așa. Pentru un prânz sau o cină ieftină și lejeră, e ce trebuie.
Ardeii copți ii păstrez pentru altă rețetă, iar piureul am ales să-l fac așa, simplu, doar cu un pic de ulei de masline pentru că am vrut să fie un preparat fără lactate. Adică să nu amestec și carne, și legume, și lactate în aceeași farfurie.
Tocăniță de pipote și inimi de pui
(2 porții)
🔹️500 g pipote+inimi
🔹️3 cepe
🔹️2 legături ceapă verde
🔹️un morcov
🔹️un ardei gras
🔹️400 ml suc de roșii
🔹️o căpățână de usturoi
🔹️3 foi dafin
Pentru că mă grăbeam, am gătit măruntaiele de pui în oala sub presiune, punând apă cât să le acopăr și niște sare.
Între timp am tăiat ceapa și am înăbușit-o într-un pic de ulei. Când pipotele au fost aproape fierte le-am adăugat în cratiță, împreună cu morcovul și ardeiul tăiate fâșii și frunzele de dafin. Am adăugat din apa în care au fiert măruntaiele și am lăsat să fiarbă molcom.
Când legumele au fost aproape gătite am adăugat sucul de roșii și am mai lăsat pe foc mic vreo 10′. La final am adăugat usturoiul zdrobit și am oprit focul. De preferat ar fi să puneți și niște pătrunjel verde, tot la final.
Pentru piure am fiert pur și simplu 3 buc pastârnac tăiat în bucăți în apă cu sare, apoi le-am pasat cu blenderul, adăugând un pic de ulei de măsline.
E un piure foarte aromat, iar dacă îl faceți cu unt și cu lapte, iese mai dulceag și mai fin, evident. Puteți chiar să fierbeți pastârnacul în lapte, iese o delicatesă!