Paste la cuptor cu pui și praz

Am realizat la 9 seara că nu am ce să-i pun soțiorului la pachet pentru prânzul de la birou… Și cum deja copchilul dădea semne de nervozitate (na-na, tsi-tsi, ma-ma, ce poate și el, mno…😊), zic hai să bag viteză și să fac ceva rapid.

Îmi rămăsese carne din supa de pui din weekend, așa că am aruncat niște paste într-o oală și niște praz cu unt intr-o tigaie, am mermelit niște ouă cu smântână și parmezan ras, apoi le-am pus pe toate împreună cu puiul mărunțit și cu niște cașcaval afumat intr-o tavă unsă cu unt.

Am mai presărat niște extra parmezan și am băgat la cuptor.

30′ mai tarziu, copchilul dormea și mâncarea era gata. Simplu, nu?😀

Pentru o tavă de aprox. 20×35 cm am pus:

🔹️300 g paste scurte (fusili, penne, farfale etc.)

🔹️250 g carne de pui gătită (fiartă, coaptă)

🔹️1 praz mare

🔹️4 căței de usturoi

🔹️50 g unt

🔹️500 g smântână

🔹️4 ouă

🔹️50 g parmezan ras

🔹️150 g cașcaval afumat

🔹️nucșoară

🔹️sare, piper.

Am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Prazul l-am tăiat rondele și l-am înăbușit cu usturoiul în unt cu un pic de ulei de măsline. Am adăugat sare și piper.

Am bătut ouăle cu o furculiță și le-am amestecat cu smântâna, parmezanul ras și nucșoara, plus sare și piper. În această bază am adăugat pastele fierte, puiul mărunțit, prazul călit și cașcavalul afumat, dat pe răzătoarea mare.

Am omogenizat totul și am turnat compoziția în tava unsă cu unt.

Am mai presărat un pic de cașcaval afumat și am dat la cuptor la 180° cam 30′, până s-a rumenit frumos deasupra.