14 luni (azi!🥳)
Bună dimineața! Mai papă cineva cu mine clafoutis la micul dejun?😋
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Aveam câteva fructe în frigider care riscau să nu mai fie bune mult timp, așa că le-am salvat punându-le intr-un clafoutis delicios și super simplu de făcut.
Vă las acum, repede, de dimineață rețeta, că poate aveți timp să îl pregătiți la micul dejun.
Pentru o formă de copt de cca 20×10 cm (la noi s-a „ras” în 2 ture🙈) am pus:
🔹️2 ouă
🔹️130 ml lapte vegetal
🔹️o lingură ulei
🔹️2 lingurițe gem de caise fără zahăr
🔹️50 g făină
🔹️coaja de la 1/2 lămâie
🔹️fructe, cca 150 g (eu am avut zmeură, căpșuni și afine).
Am uns vasul cu ulei și am pus fructele, distribuindu-le uniform.
Se pot pune și fructe congelate, însă va trebui să țineți mai mult prăjitura în cuptor, se va coace mai greu. De asemenea, puteți folosi și alte fructe: cireșe, vișine, caise, prune, coacăze, în general fructe zemoase.
Într-un chopper am mixat ouăle, laptele, uleiul, coaja de lămâie și gemul de caise fără zahăr. Apoi am adăugat făina și am omogenizat bine.
Am turnat compoziția peste fructe și am dat la cuptor, preîncălzit înainte la 180°, pentru cca 30′, până se rumenește apetisant la suprafață și începe să crape.
Este un fel de budincă cu fructe, super simplu de făcut și mega-rapid de păpat!😋