13 luni
Vai, ce m-am mai distrat cu fleșcăiala asta lipicioasă! Mi-am băgat mânuțele în ea până la cot! Dar am și păpat tot!🥭🍓🥝
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Pentru 2 porții normale (al meu a mâncat o porție și jumătate…) am pus:
🔹️30 g semințe de chia
🔹️200 ml lapte vegetal
🔹️o linguriță gem de caise fără zahăr
🔹️1/2 mango
🔹️1 kiwi
🔹️2 căpșuni
🔹️2 lingurițe de fistic măcinat.
Am pus la hidratat semințele de chia cu o seară înainte; le-am pus într-un bol și am adăugat laptele vegetal, amestecând bine cu un tel, să nu se formeze cocoloașe. Am lăsat cam 10′, apoi am amestecat iar cu telul, adăugând și gemul de caise.
Am pus acest amestec în frigider, peste noapte.
De dimineață am tăiat 1/2 mango în bucățele și l-am făcut piure cu ajutorul unui mic chopper. Am păstrat și câteva cubulețe, pentru pus deasupra.
Tot cubulețe mici am tăiat și căpșunile, și kiwi.
Am început să montez desertul în pahare, punând straturi alternative de piure de mango, budincă, fructe proaspete, până am terminat toate ingredientele.
Deasupra am presărat cubulețele de mango și fisticul tocat.
A fost foarte bine primită combinația! Chiar am apucat și eu să gust puțin din jumătatea de porție lăsată cu generozitate de micul meu fiu!🙂
Poftim distracție!🙈