Legume coapte, somon și cuscus

13 luni

Mâncărică colorată, cu multe legume delicioase, așa zic eu că arată un prânz ca la carte!😋

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. O metodă foarte eficientă de a pregăti legumele este cea la cuptor. Fac o cantitate mai mare și o folosesc în diferite combinații: ca și garnitură la pește sau pui, ca sos pentru paste, ca alăturat pentru o omletă sau un ou fiert, ba chiar pot face și o supă cremă grozavă din ele; astfel de legume mă salvează de multe ori când sunt în criză de timp pentru că se și congelează foarte bine.

Acum am avut un zucchini, lângă care am pus ceapă roșie, praz, morcov, ardei gras și usturoi.

Legumele și cantitățile pot varia, desigur, cu mențiunea că cele mai tari, gen păstârnac sau morcov trebuie tăiate mai mărunt ca să se gătească in acelasi timp cu legumele mai moi.

Am condimentat totul cu cimbru uscat și frunze de dafin, am stropit cu ulei de măsline și am dat la cuptor, acoperind tava, la 180°, cca 30′.

Aici le-am pus lângă somon făcut la cuptor și niște cuscus, plus niște busuioc proaspăt tocat:

Ce a rămas de la acest prânz a fost bine primit la cină, alături de o omletă rapidă:

Tot cu legumele coapte am făcut a doua zi niște paste orzo cu pui, la care am mai adăugat niște usturoi și niște spanac proaspăt:

Totul a fost delicios!