Paste cu ciuperci, spanac și sos alb

13 luni

Nu cred că mă voi sătura prea curând de paste! Mami, poți să-mi faci paste in fiecare zi?😋

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Chiar în fiecare zi nu, puiule, dar măcar de 2-3 ori pe săptămână tot ni se întâmplă să pregătim niște paste. De data asta am făcut fusili colorate cu sos de ciuperci, usturoi și spanac.

Pentru 2 porții am pus:

🔹️2 mâini de paste fusili tricolore
🔹️6 ciuperci champignon brune
🔹️4 căței de usturoi
🔹️o mână de baby spanac
🔹️2 linguri de smântână de cocos

🔹️o lingură drojdie inactivă

Am pus la fiert pastele în apă fără sare.

Am tăiat cubulețe ciupercile și le-am pus într-o tigaie, împreună cu un pic de ulei de măsline și usturoiul tocat. Am lăsat pe foc mic, să își lase apă și să se călească încet. A mai fost nevoie de lichid, așa că am pus câteva linguri din apa în care au fiert pastele.

Când ciupercile au fost gata am adăugat și spanacul tocat și l-am lăsat să se înmoaie 1′. Am adăugat smântână, amestecând bine.

La final am pus în sos pastele fierte; consistența sosului se reglează cu ajutorul apei de la paste. Înainte de a le servi am presărat deasupra drojdia inactivă.

A mâncat bine puiul o cină delicioasă! Merge la fix în sosul ăsta și niște pui sau curcan gătit înainte.

În a doua porție rămasă am adăugat un ou și am pus compoziția în 3 forme ramekin unse cu ulei și tapetate cu pesmet.

Le-am copt cca 30′, până s-au rumenit un pic deasupra.

I le-am servit a doua zi la prânz și a fost foarte încântat și de această combinație!