13 luni
Nu cred că mă voi sătura prea curând de paste! Mami, poți să-mi faci paste in fiecare zi?😋
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Chiar în fiecare zi nu, puiule, dar măcar de 2-3 ori pe săptămână tot ni se întâmplă să pregătim niște paste. De data asta am făcut fusili colorate cu sos de ciuperci, usturoi și spanac.
Pentru 2 porții am pus:
🔹️2 mâini de paste fusili tricolore
🔹️6 ciuperci champignon brune
🔹️4 căței de usturoi
🔹️o mână de baby spanac
🔹️2 linguri de smântână de cocos
🔹️o lingură drojdie inactivă
Am pus la fiert pastele în apă fără sare.
Am tăiat cubulețe ciupercile și le-am pus într-o tigaie, împreună cu un pic de ulei de măsline și usturoiul tocat. Am lăsat pe foc mic, să își lase apă și să se călească încet. A mai fost nevoie de lichid, așa că am pus câteva linguri din apa în care au fiert pastele.
Când ciupercile au fost gata am adăugat și spanacul tocat și l-am lăsat să se înmoaie 1′. Am adăugat smântână, amestecând bine.
La final am pus în sos pastele fierte; consistența sosului se reglează cu ajutorul apei de la paste. Înainte de a le servi am presărat deasupra drojdia inactivă.
A mâncat bine puiul o cină delicioasă! Merge la fix în sosul ăsta și niște pui sau curcan gătit înainte.
În a doua porție rămasă am adăugat un ou și am pus compoziția în 3 forme ramekin unse cu ulei și tapetate cu pesmet.
Le-am copt cca 30′, până s-au rumenit un pic deasupra.
I le-am servit a doua zi la prânz și a fost foarte încântat și de această combinație!