Ciorbă de iepure (pentru mari și mici)

13 luni

Așa mult îmi place când pap și eu ce papă toată lumea! Mai ales ciorbiță!😋

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. V-am povestit că la noi în casă ciorba e cam nelipsită. Și de cele mai multe ori, o pregătesc astfel încât să îi pot da și copiluțului, adică o gătesc fără sare (sau cu foarte puțină, mai nou, că a mai crescut) și înainte să pun borș îi scot o porție, două pentru el. Pentru noi, cei mari, adaug sare după.

Iese foarte bună așa, oricum e mai gustoasă când gătesc o cantitate mai mare. Dacă aș face doar pentru el, oricum aș munci cam la fel de mult pentru o lingură de ciorbă, nu are rost. Plus că… na, mai tre’ să mănânce și gura noastră ceva.😀

Azi am avut în meniu ciorbă de iepure, pe care am pregătit-o cu multe legume și verdețuri și cu borș de casă, mai precis de acasă, de la mama.🥰

Pentru cca 6 porții generoase (am pregătit-o în oala mea sub presiune de 4 l) am folosit:

🔹️bucățile pentru ciorbă de la un iepure mai mic (gât, carcasă, picioare din față, adică cam tot în afară de pulpe și spate)

🔹️2 cepe

🔹️2 morcovi

🔹️1/2 păstârnac

🔹️1/4 țelină mică

🔹️10 cm dintr-un praz

🔹️un ardei gras

🔹️o crenguță de cimbru uscat

🔹️o legătură de pătrunjel

🔹️o legătură de leuștean

🔹️o legătură de mărar

🔹️cca 200 ml suc de roșii

🔹️500 ml borș de casă.

Am pus la fiert carnea în oală sub presiune, am lăsat-o 15′ maxim.

Când am ridicat capacul am adăugat legumele, tăiate cubulețe și crenguța de cimbru. Tot acum eu pun la fiert codițele de la verdețuri, păstrând frunzele pentru final.

Am lăsat să fiarbă încet până când legumele au fost bine pătrunse și carnea fiartă. Am adăugat sucul de roșii, am mai dat într-un clocot, apoi am scos pentru bebe cam 3 polonice de ciorbă, cu cât mai multe legume.

Am dezosat și o bucată de carne și am mărunțit-o, adăugând-o în porția lui.

În restul ciorbei, destinată adulților, am adăugat sare, borșul înfierbântat înainte și strecurat, apoi la final verdeața tocată mărunt.

Ciorba de iepure este dulceagă și foarte gustoasă, Fasolică a mâncat cu mare poftă!

Călinel – ciorbărel!🤪