Vafe cu spanac, cartofi și fasole verde

11 luni

Cred că mami și-a deacoperit o nouă pasiune, să-mi facă chestii din astea cu pătrățele! Dar eu nu mă supăr, chiar deloc!😊🧇

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Am încercat și varianta de vafe sărate. Mă rog, vorba vine, că pentru bebe nu pun sare deloc. Vroiam să zic că nu sunt dulci și conțin legume, nu fructe.

Vafele sunt și o modalitate bună de a folosi ce rămâne de la alte mese. De exemplu, eu am avut un cartof fiert și niște păstăi de fasole verde gătite deja. Am mai opărit niște spanac și le-am combinat pe toate în aluat.

Din cantitățile de mai jos au ieșit 5 buc. I le-am servit, tăiate în fâșii, pe post de cină. A mâncat cu super poftă 2 și aproape jumate din a 3a!🙂

🔹️ un cartof fiert, zdrobit

🔹️o mână de spanac

🔹️un ou

🔹️100 ml lapte vegetal

🔹️o lingură ulei de măsline

🔹️2 linguri cu vârf de făină

🔹️un vârf praf de copt

🔹️câteva păstăi de fasole verde, gătită deja

🔹️o lingură fulgi de hrișcă crocanți

🔹️ierburi aromatice (eu am avut ceva amestec congelat din vreo 6 ierburi, am găsit la Lidl).

Am opărit scurt spanacul și l-am pus într-un chopper cu cartoful zdrobit, oul, laptele, uleiul si ierburile. Am pulsat până s-a omogenizat bine.

Am adăugat făina și praful de copt, amestecând ușor cu o lingură. La final am adăugat fasolea verde tăiată mărunt și fulgii de hrișcă.

Compoziția ar trebui să fie destul de densă, dar totuși să curgă de pe lingură.

Am lăsat vreo 30′ să se odihnească compoziția și apoi am gătit vafele la aparatul special, durează cam 7-8′ pe fiecare tranșă.

Au fost grozave! Mai facem!😊