Brioșe cu fulgi de ovăz, măr, carob și zmeură

11 luni

A zis mami că mă iubește tare, tare și că sunt inimioara ei.💕 Mami, dar eu sunt băiețel, ai fi vrut să fiu fetiță de iar mă zăpăcești cu chestii roz și cu inimioare?!🤪

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Nu, mami, am vrut doar să FII. Și dacă erai fetiță eram la fel de fericită!

Am descoperit că am tot felul de forme de brioșe din silicon pe care nu le-am folosit niciodată. Și cum tocmai am mai cules o mână de zmeură din grădină, zic hai să le dau o șansă și inimioarelor ăstora.

Din cantitățile de mai jos ies 8 brioșe. Puștiul a mâncat 2 pe nerăsuflate la micul dejun!🥳

🔹️2 ouă

🔹️2 linguri ulei neutru (am pus de sâmburi de struguri)

🔹️60 ml lapte vegetal

🔹️2 linguri de făină

🔹️o lingură carob

🔹️un vârf praf de copt

🔹️un măr ras

🔹️2 linguri fulgi de ovăz

🔹️câteva stafide aurii, vreo 6-7, tocate mărunt

🔹️2 linguri de zmeură proaspătă.

Am bătut cu un tel ouăle cu uleiul și laptele. Separat am amestecat făina, carobul și praful de copt, apoi le-am adăugat peste compoziția umedă, amestecând ușor, să nu se facă cocoloașe.

Am pus apoi stafidele, fulgii de ovăz și mărul ras, am omogenizat cu o spatulă și la final am pus zmeura proaspătă.

Am împărțit compoziția între cele 8 forme și am copt cca 25′, la 180°, cuptor preîncălzit.

Au ieșit super bune, chiar poate sunt cele mai faine prăjiturici pe care i le-am făcut până acum. 💕