13 luni
Fasolică și orice lângă este prânzul perfect pentru mine!😊
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Am făcut ieri ton la cuptor, în hârtie de copt, en papillote adică, cum de altfel îi gătesc peștele cam de fiecare dată. Am avut o bucățică perfectă de ton proaspăt și l-am pus împreună cu lămâie, usturoi și cozi de pătrunjel. Sinceră să fiu, m-a cam durut sufletul să gătesc bucata asta așa, tare aș fi aruncat-o pe grill pentru un steak mediul rare!🤪 Dar na, bebe va trebui să se mulțumească cu asta deocamdată.
Lângă am pus niște crutoane de mămăligă, foarte apreciate de altfel. Ne rămăsese mămăligă de la ciulamaua de cu o zi înainte și am păstrat-o la frigider, iar ieri i-am dat o nouă viață.
Fasolea verde, ca de obicei, am sotat-o cu lămâie și usturoi.
Pentru 2 porții am pus:
🔹️120 g ton proaspăt
🔹️1/2 lămâie
🔹️3 căței de usturoi
🔹️cozile de la 1/2 legătură pătrunjel
🔹️o mână fasole verde fină, congelată.
Am așezat pe hârtie de copt cozile de pătrunjel, 2 felii de lămâie și 2 căței de usturoi, tăiați feliuțe subțiri. Pe acest „pat” am pus bucata de ton, am mai pus și deasupra încă 2 felii de lămâie și am stropit cu ulei de măsline.
Am sigilat pachețelul și l-am pus pe o tavă. Lângă am așezat cubulețele de mămăligă, stropite și ele cu ulei de măsline.
Am dat la cuptor, la 180°, pentru 25-30′, până s-au rumenit un pic crutoanele de mămăligă.
Fasolea o gătesc mai mereu cu un cățel de usturoi și 2 felii de lămâie, o lingură de ulei de măsline și apă. Las acoperit, pe foc mic, până e bine pătrunsă, durează cam 10′.
A mâncat aproape jumătate din ton, restul mă gândesc mâine ce fac cu el.:)