Supă de pui cu orez și ghimbir

10 luni

M-am făcut băiat mare și am vrut să mănânc singur supica asta bună! Mi-am cam pus supă peste tot, mai puțin în guriță! 🤭 Dar mami a zis că nu-i nimic, ghimbirul face bine la ten! 😅

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. A fost o experiență interesantă ziua de ieri, cu puștiul care nu mai vrea să fie hrănit cu lingurița. S-a repetat povestea și de dimineață, așa că trebuie să reconsider urgent meniul viitor.🙂

Până una-alta, mai în păr, mai în urechi, mai în guriță și cu chiu cu vai a mâncat tot castronelul. De plăcut i-a plăcut maxim!

Am pus la fiert o pulpă și un piept de pui de țară, la oala sub presiune. V-am mai povestit că fierb carnea cu legume (ceapă, morcov, pastârnac, țelină, gogoșar, usturoi), apoi o porționez în pungi ziplock și o bag la congelator. La fel procedez și cu supa strecurată.

Din ele am făcut ieri o supă de pui cu orez și ghimbir, mi-au ieșit 4 porții.

Am pus așa:

🔹️ 2 porții de carne de pui fiartă (cca 50-60 g)

🔹️5- 6 polonice de supă clară

🔹️3 linguri orez Jasmine

🔹️3 ciuperci deshidratate „urechi de lemn”

🔹️2 căței de usturoi

🔹️o buc de ghimbir, max 1 cm

🔹️o mână de spanac proaspăt

Am pus la fiert orezul cu ciupercile. Când a fost aproape gata am strecurat totul și ciupercile le-am tocat mărunt.

Intr-o cratiță am sotat usturoiul și ghimbirul, tocate foarte mărunt, în ulei cu un pic de supă. Am pus restul de supă, orezul și ciupercile și am lăsat pe foc până a fiert orezul complet.

Am adăugat spanacul tocat și niște morcov din supă, pentru culoare, am mai dat un clocot și am oprit focul.