10 luni
M-am făcut băiat mare și am vrut să mănânc singur supica asta bună! Mi-am cam pus supă peste tot, mai puțin în guriță! 🤭 Dar mami a zis că nu-i nimic, ghimbirul face bine la ten! 😅
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. A fost o experiență interesantă ziua de ieri, cu puștiul care nu mai vrea să fie hrănit cu lingurița. S-a repetat povestea și de dimineață, așa că trebuie să reconsider urgent meniul viitor.🙂
Până una-alta, mai în păr, mai în urechi, mai în guriță și cu chiu cu vai a mâncat tot castronelul. De plăcut i-a plăcut maxim!
Am pus la fiert o pulpă și un piept de pui de țară, la oala sub presiune. V-am mai povestit că fierb carnea cu legume (ceapă, morcov, pastârnac, țelină, gogoșar, usturoi), apoi o porționez în pungi ziplock și o bag la congelator. La fel procedez și cu supa strecurată.
Din ele am făcut ieri o supă de pui cu orez și ghimbir, mi-au ieșit 4 porții.
Am pus așa:
🔹️ 2 porții de carne de pui fiartă (cca 50-60 g)
🔹️5- 6 polonice de supă clară
🔹️3 linguri orez Jasmine
🔹️3 ciuperci deshidratate „urechi de lemn”
🔹️2 căței de usturoi
🔹️o buc de ghimbir, max 1 cm
🔹️o mână de spanac proaspăt
Am pus la fiert orezul cu ciupercile. Când a fost aproape gata am strecurat totul și ciupercile le-am tocat mărunt.
Intr-o cratiță am sotat usturoiul și ghimbirul, tocate foarte mărunt, în ulei cu un pic de supă. Am pus restul de supă, orezul și ciupercile și am lăsat pe foc până a fiert orezul complet.
Am adăugat spanacul tocat și niște morcov din supă, pentru culoare, am mai dat un clocot și am oprit focul.