Supă cremă de dovleac copt

9 luni

Aseară la cină mami mi-a dat să pap o supică tare dulce și bună! Sper să îmi mai dea și azi! 🧡

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Mami aici. I-am făcut puiului supă cremă de dovleac copt. A devorat-o efectiv… Asta după ce o perioadă a fost cam mofturos, am trecut printr-un episod de Covid și probabil ceva s-a schimbat în preferințele și gusturile lui. Dar de vreo 2 zile lucrurile au reintrat în normal, slavă Domnului!

Pentru 3 porții am pus:

🔹o ceapă mică

🔹2 căței de usturoi

🔹1/2 morcov mic

🔹1/2 pastârnac mic

🔹Cca 300 g cubulețe de dovleac

🔹Câteva frunze de busuioc

🔹Lapte vegetal, pentru subțiat supa (eu am pus de ovăz)

🔹Ulei de măsline (am avut aromatizat cu busuioc).

Întâi am pus cubulețele de dovleac într-o tavă cu hârtie de copt, le-am stropit cu un pic de ulei de măsline și le-am copt, la 180°, cca 30′.

Intre timp am tăiat mărunt celelalte legume și le-am sotat în ulei de măsline și un strop de apă.

Am adăugat și dovleacul copt, am pus apă cât sa acopere legumele bine și am lăsat la fiert, acoperit, cca 20′.

Cand au fost bine pătrunse am pus și frunzele de busuioc și am pasat cu blenderul, adăugând lapte vegetal până am obținut consistență dorită.

Am servit supa cu crutoane din pâine fără sare.

O porție am păstrat pentru azi și cealaltă am pus-o la congelator.