9 luni
Ce bunătate mi-a pregătit mami a mea! Am păpat și eu ca oamenii mari! 🍆🍅
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
Mami aici. Am făcut pentru noi vinete umplute și m-am gândit că și copilul ar putea mânca așa ceva. Pentru el nu am pus sare și nici brânzeturi deasupra, dar i-am pus câteva felii de roșii și niște pătrunjel. I-am dat să pape cu niște couscous și a fost foarte mulțumit! 😊
Pentru 2 porții am pus așa:
🔹o vânătă foarte mică
🔹2 linguri carne tocată de curcan
🔹o ceapă mică
🔹3 căței de usturoi
🔹O crenguță mică de cimbru
🔹200 ml suc de roșii / roșii pasate
🔹o roșie
🔹ulei de masline.
Am tăiat vânăta pe jumătate și am opărit-o în apă clocotită câteva minute, până s-a înmuiat ușor.
Separat am pus la înăbușit ceapa tocată mărunt cu usturoiul într-un pic de ulei de măsline și un strop de apă. Am adăugat carnea de curcan și cimbrul și am lăsat să se gătească bine, cca 15-20′, amestecând din când în când și mai completând cu apă dacă scădea prea mult.
Am scobit vinetele, lăsând un pic de pulpă în coajă. Restul am tocat-o și am pus-o peste carne.
Am adăugat și sucul de roșii și am mai lăsat pe foc până când sosul a devenit mai consistent.
Am umplut vinetele cu acest sos, am decojit roșia și am tăiat-o felii, pe care le-am așezat deasupra.
Am stropit cu niște ulei de măsline și am dat la cuptor, 180°, cca 30′, până când s-a rumenit ușor și vânăta era bine gătită.