Vinete umplute cu carne de curcan

9 luni

Ce bunătate mi-a pregătit mami a mea! Am păpat și eu ca oamenii mari! 🍆🍅

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Mami aici. Am făcut pentru noi vinete umplute și m-am gândit că și copilul ar putea mânca așa ceva. Pentru el nu am pus sare și nici brânzeturi deasupra, dar i-am pus câteva felii de roșii și niște pătrunjel. I-am dat să pape cu niște couscous și a fost foarte mulțumit! 😊

Pentru 2 porții am pus așa:

🔹o vânătă foarte mică

🔹2 linguri carne tocată de curcan

🔹o ceapă mică

🔹3 căței de usturoi

🔹O crenguță mică de cimbru

🔹200 ml suc de roșii / roșii pasate

🔹o roșie

🔹ulei de masline.

Am tăiat vânăta pe jumătate și am opărit-o în apă clocotită câteva minute, până s-a înmuiat ușor.

Separat am pus la înăbușit ceapa tocată mărunt cu usturoiul într-un pic de ulei de măsline și un strop de apă. Am adăugat carnea de curcan și cimbrul și am lăsat să se gătească bine, cca 15-20′, amestecând din când în când și mai completând cu apă dacă scădea prea mult.

Am scobit vinetele, lăsând un pic de pulpă în coajă. Restul am tocat-o și am pus-o peste carne.

Am adăugat și sucul de roșii și am mai lăsat pe foc până când sosul a devenit mai consistent.

Am umplut vinetele cu acest sos, am decojit roșia și am tăiat-o felii, pe care le-am așezat deasupra.

Am stropit cu niște ulei de măsline și am dat la cuptor, 180°, cca 30′, până când s-a rumenit ușor și vânăta era bine gătită.