11 luni
A fost interesant să mă joc cu bastonașele astea colorate! Au fost și bune la gust unele din ele.
Din nou, chestie roz… Aia nu prea mi-a plăcut, că aluneca printre degețele și m-am plictisit repede!😁
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Cele #11luni (împlinite azi🥳) au venit la pachet cu moftureli din astea. Am reușit să-i dau totuși cam jumătate din porția de somon, rupându-i bucățele mici din fiecare legumă și servindu-le împreună cu peștele așa, cu mâna. În timp ce el mai molfăia tacticos la vreun morcov…
Teoretic i-am pregătit 2 porții, să-i dau și a doua zi, dar m-am repliat din mers și am făcut altceva cu ce a rămas. Revin cu o nouă postare.
În fine, poate voi veți avea mai mult spor cu somonul „en papillote”, așa că vă las rețeta. Cantitățile sunt pentru 2 porții.
🔹️file somon cca 120 g
🔹️1 morcov
🔹️1 păstarnac mic
🔹️1/2 ardei gras
🔹️2 căței de usturoi
🔹️2-3 felii lămâie
🔹️ulei de măsline (eu am pus aromat cu busuioc).
Am tăiat legumele bastonașe și le-am stropit cu puțin ulei, amestecând bine.
Am pus somonul pe o hârtie de copt, cu felii de lămâie deasupra. Am pus și legumele, usturoiul tăiat și câteva frunze de pătrunjel, am acoperit și am sigilat totul ca intr-un fel de buzunar sau plic:
Am pus pachețelul pe o tavă și am copt pt cca 40′, la 180°.
Vă urez succes! Oricum, mai mult decât am avut eu!😅