10 luni
Iar mi-a dat mami papa bun! Îmi place mult orezul ăsta cremos, yummyyyy! 😋
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
Mami aici. Am făcut un risotto foarte gustos, cu dovleac, somon și spanac. Ca de obicei, am produs 3 porții: una de păpat imediat, una pentru a doua zi, pusă la frigider, și una la caserolă, în congelator, pentru zile cu puțin timp sau chef.
Pentru asta am avut nevoie de:
🔹cca 50 g somon gătit (eu îl aveam făcut la cuptor, cu lămâie)
🔹2 linguri de orez arborio
🔹1/2 ceapă
🔹2 căței de usturoi
🔹un pic de praz, partea verde (cam o lingură cu vârf de praz tocat)
🔹un pic de țelină apio (tot așa, o lingură tocată)
🔹Cca 400 ml supă de pui sau de legume
🔹200 g dovleac
🔹O mână de baby spanac
🔹Ulei de măsline.
Am tăiat cubulețe mici ceapa, usturoiul, prazul și țelina și le-am sotat cu un pic de ulei de măsline și un strop de apă.
Separat am înfierbântat supa.
Am tăiat apoi dovleacul cubulețe de cca 5mm și l-am adăugat, împreună cu orezul, amestecând bine.
Am început să adaug câte un pic de supă fierbinte, amestecând și așteptând sa se absoarbă lichidul înainte să adaug din nou supă.
Durează cam 15-20′ până orezul se umflă și este gătit, timp suficient ca și legumele să fie bine pătrunse.
La final am adăugat somonul mărunțit și spanacul tocat, am mai lăsat 1′ și am oprit focul.
De-li-cios! 🧡 Am să fac și pentru oameni mari!