Paste orzo cu legume coapte

10 luni

A venit Tataie în vizită și mi-a adus multe legume din grădină! Iar mami iar mi-a făcut păpică colorată cu ele! 💜❤️🧡💚

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Mami aici. Trebuia să plecăm in weekend și nu am vrut să las legumele de la ai mei să se ofilească. Așa că le-am infofolit în hârtie de copt și le-am pus cu usturoi, ulei de măsline și cimbru, la 180°, până s-au gătit bine. Tehnica asta, „en papillotte”, pe care de obicei o folosesc la pește, e foarte ok pentru că legumele se gătesc practic în aburul lor, păstrându-și mai bine gustul și nutrienții.

O parte din legumele coapte i le-am dat la cină puiului cu niște paste orzo trase la tigaie cu usturoi, ulei de măsline și busuioc proaspăt. Restul le-am porționat în 2 și le-am băgat la congelator. Vor fi tocmai bune ca garnitură la orice fel de cărniță, la pește, la ou etc.

Pentru legumele coapte am pus așa:

🔹O vânătă mică

🔹Un zucchini

🔹Un gogoșar

🔹2 cepe roșii mici

🔹3 căței de usturoi

🔹1 morcov

🔹1 pastârnac mic

🔹Un pic de cimbru

🔹Ulei de măsline

Am tăiat vânăta, zucchini, ceapa și gogoșarul cubulețe, iar morcovul și pastârnacul în feliuțe subțiri (ca să se gătească în același timp cu legumele mai moi). Am tocat mărunt și usturoiul și am amestecat totul cu un strop de ulei și un pic de cimbru uscat.

Le-am pus într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, apoi am pus încă o foaie deasupra, încercând să sigilez cât mai bine marginile.

Le-am copt la 180° până s-au înmuiat bine, cca 30′.

Pentru pastele cu legume (o porție):

🔹2 linguri paste orzo

🔹Un cățel de usturoi

🔹Un strop ulei de măsline

🔹3-4 frunze de busuioc

🔹2 linguri legume coapte.

Am fiert pastele; într-o tigaie am pus ulei de măsline și usturoiul tocat foarte mărunt; am adăugat pastele și un pic din apa în care au fiert, legumele coapte și busuiocul proaspăt, tocat. Le-am lăsat un pic să se încălzească împreună și le-am servit Fasolicii. 🥰