Mâncărică de fasole roșie

10 luni

– Mami, ce pap eu aici?

– Fasolică! 😊

– Da, mami! Eu sunt. Deci, ce pap eu?!🤔

– Hihi. Fasolicăă! 😀

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Mami aici. Am găsit fasole roșie bio la conservă și i-am făcut un fel de iahnie, așa. Mi-au ieșit 3 porții generoase.

Încerc să nu îi dau chiar în fiecare zi carne, că are nevoie și de proteină vegetală. Iar fasolea asta a fost sățioasă și bine primită de burtică. 😊 Fără (prea multe) urmări zgomotoase și parfumate. 🙈

Am pus așa:

,🔹O conservă de fasole roșie bio de la Bonduelle are 310 g

🔹O ceapă roșie

🔹1/2 morcov

🔹1/2 tijă apio

🔹1/4 ardei roșu

🔹2 căței usturoi

🔹100 ml suc de roșii

🔹O linguriță pastă de ardei dulce (am găsit la tub)

🔹1 crenguță mică de cimbru

🔹O frunză mică de dafin.

Am tocat legumele mărunt și le-am înăbușit într-un pic de ulei de măsline și apă.

Când s-au înmuiat am adăugat fasolea scursă și clătită, sucul de roșii, pasta de ardei, dafinul și cimbrul. Am completat cu apă și am lăsat să fiarbă pe foc mic cca 20′.

La final am adăugat un pic de busuioc tocat.

Am zdrobit un pic fasolea cu furculița când i-am servit-o puiului și a gestionat-o foarte bine.