10 luni
Mi-a făcut mami chifteluțe din astea, de le pot ține și eu în mânuță. Le țin, dar îmi place mai mult dacă îmi dă mami în guriță! 🙈
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
Mami aici. Eu tot insist și cu #blw – ul, dar nu am avut mare succes până acum. Îl mai las și să se joace cu mâncarea, dar de băgat în gură, tot lingurița de la mami e mai cu spor…
I-am făcut chifteluțe de curcan cu dovlecel și verdețuri și i le-am modelat așa, ca să le poată ține în mânuță el. Au cam 8-10 cm lungime și sunt cam cât un deget de groase.
Am văzut la Andreea de la Taste bazzar genul ăsta de chifteluțe la cuptor încă de când nu îl aveam pe Fasolică și chiar mă gândeam că de-abia aștept să am și eu cui să fac din astea. 🥰 Uite că a venit și vremea aia. 😊
Pentru 6-7 buc (prefer să fac mai multe și să le congelez) am pus:
🔹200 g carne tocată de curcan
🔹un zucchini
🔹O ceapă
🔹2 căței de usturoi
🔹Mărar, pătrunjel tocat mărunt (cam câte o lingură din fiecare)
🔹1 ou
Am dat zucchini pe răzătoarea mică și l-am scurs cât am putut de bine.
L-am amestecat bine cu ceapa tăiată foarte mărunt, usturoiul zdrobit, carnea tocată, verdeața și oul. Dacă vi se pare că nu e bine legată compoziția, puteți adăuga un pic de griș sau făină.
Am modelat chifteluțele așa, ca niște trabucuri și le-am pus pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le-am stropit cu ulei de măsline și le-am copt la 180°, pentru cca 30′.
Am pus 2 buc pentru servit imediat, împreună cu niște piure de dovleac (dovleac copt și blenduit, subțiat cu niște lapte vegetal), restul le-am congelat câte 2 buc în pungi ziplock. Când am nevoie, le pun în cuptor așa congelate sau le decongelez la microunde.