Iepure cu sos vânătoresc

10 luni

Ieri la prânz am păpat ceva delicios! Dulce și bun, m-am lins pe degețele!😋

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. I-am făcut puiului iepure cu sos, un fel de sos vânătoresc dar adaptat pentru bebei. A fost atât de încântat de ce i-am dat, că a vrut el să pape direct din castron. Aproape i-a ieșit!😄

Am primit un iepure întreg de crescătorie, l-am porționat și l-am făcut la cuptor, cu multe legume. Pentru bebe am pus separat intr-un vas, că la el nu am adăugat sare, piper și mai ales vin.😁

Am folosit jumătate din spate, cu tot cu os, e partea aceea cu mușchi, plus o bucată de carne din pulpă, să zicem cam un sfert de pulpă.

Mi-au ieșit 4 porții de cărniță de iepure gătită. 2 le-am pus la congelator că atare, iar 2 le-am făcut cu sos, pentru pranzul de ieri și de azi.

Pentru iepurele la cuptor am pus:

🔹️ 2 buc carne de iepure, aprox 150 g carne crudă, fără os (la copt am lăsat carnea pe os, iese mai gustoasă așa)

🔹️ o ceapă

🔹️1/2 morcov

🔹️ 2 căței usturoi

🔹️ 1/2 gogoșar

🔹️ o lingură stafide

🔹️ o foaie de dafin

🔹️ un pic de cimbru uscat

🔹️o lingură ulei de măsline.

Am așezat carnea intr-un vas; deasupra am pus legumele tăiate mărunt și restul ingredientelor, plus un pic de apă, cam 100 ml. Am amestecat bine, am acoperit vasul și l-am dat la cuptor, la 180°, pentru cca 1 h și jumătate.

Când s-a răcit am dezosat carnea, am tocat-o cu un cuțit și am porționat-o în 4 pungi ziplock.

Pentru sos am blenduit ce a rămas în vas – legumele și zeama, fără dafin. Am pus totul intr-o cratiță cu o linguriță de amidon și am lăsat pe foc mic, amestecând mereu, să se îngroașe un pic. La final am adăugat 2 porții de carne de iepure.

Ieri a păpat cu mămăligă, azi cu niște cuscus. Merge cu orice garnitură potrivită pt mâncarea cu sos: piure, orez ș.a.