Risotto cu ciuperci portobello și spanac

Cina perfectă! 🇮🇹

Noi suntem mari fani risotto, iar mie imi place foarte mult să îl pregătesc și să încerc tot felul de combinații.

„Exemplarul” de față am vrut să iasă mai galben, nu așa maroniu, dar pentru că am folosit ciuperci Portobello, acestea au anulat efectul șofranului pus în acest scop și galbenul dorit s-a pierdut de tot pe drum…

Nu-i bai, că de gustos a fost chiar foarte!

Pentru 2 porții generoase aveți nevoie de:

🔹️o ceapă

🔹️3 căței de usturoi

🔹️4 ciuperci portobello

🔹️200 g spanac

🔹️200 g orez arborio

🔹️cca 800 ml supă de pui sau de legume

🔹️70 g unt

🔹️100 g parmezan

🔹️ulei de măsline

🔹️sare, piper.

Am pus supa la incălzit, lăsând-o pe foc mic pe tot parcursul preparării.

Am înmuiat ceapa în ulei de măsline plus 20 g unt. Când a devenit translucidă am pus usturoiul și orezul, amestecând bine.

Am adăugat ciupercile tăiate felii mai mici și apoi am început să adaug câte un polonic de supă, când amestecul din cratiță rămânea fără lichid. Adăugați și sare, după gust.

Când orezul este fiert, dar totuși al dente se adaugă spanacul, se mai lasă 2 min și se oprește focul.

Se pune restul de unt, parmezanul ras și un pic de piper, se amestecă bine și se servește imediat.