11 luni
Iar am primit prăjiturică la micul dejun! Probabil am fost foaaarte cuminte!😇
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Ai fost, ca de obicei, copilul meu vesel și bun și păpăcios!🥰
M-am trezit cu chef de copt ieri; nu m-a ținut mult, din păcate. 🤪 Am reușit totuși să-i fac puiului un pandișpan cu prune, îndulcit cu niște curmale.
Am folosit pentru copt 2 vase ramekin de 12 cm, însă aluatul merge copt și în forme de brioșe sau intr-o tavă dreptunghiulară de cca 20×10 cm.
Am pus așa:
🔹️2 ouă
🔹️2 linguri ulei neutru (de sâmburi de struguri am pus eu)
🔹️60 m lapte vegetal
🔹️2 linguri făină
🔹️un vârf praf de copt
🔹️2 linguri pudră de migdale
🔹️1 lingură fulgi de ovăz fini
🔹️4 prune, tăiate cubulețe
🔹️3 curmale mici (sau 1 buc medjool), tăiate mărunt.
Probabil ați observat că folosesc cam aceeași bază și cam aceleași cantități la prăjiturile pentru bebe:
2 ouă + 2 linguri ulei + 60 ml lapte + 2 linguri făină + un vârf praf de copt.
Singurul care variază uneori e laptele, în funcție de ce ingrediente mai pun și de consistența pe care mi-o doresc.
În felul acesta pot face o grămadă de combinații cu fructe, nuci măcinate, cereale pe care le adaug în această bază. Simplu, nu?
Și totul se face intr-un singur bol, pentru că scopul e să pregătim ceva bun intr-un timp cât mai scurt și cu minim de efort.
Că bebeii au nevoie și de altele în afară de mâncare…
Revenind la rețetă: am batut cu un tel ouăle cu uleiul și laptele. Am adăugat făina și praful de copt, amestecând ușor să nu se facă cocoloașe. Am pus apoi pudra de migdale, fulgii de ovăz și fructele și am amestecat ușor cu o spatulă.
Am împărțit compoziția în cele 2 vase unse înainte cu ulei și am copt la 180°, în cuptorul preîncălzit, cca 30′.
A ieșit de-a dreptul delicios!