10 luni
Cina mea a fost delicioasă! Și am avut și niște fasolică în farfurie, deci mă declar fericit!😊
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. I-am făcut puiului șalău en papillote cu niște cartofi și usturoi, pe care i-am servit alături de fasole verde.
Pentru 2 porții am pus:
🔹️100 g file șalău
🔹️un cartof
🔹️3 căței de usturoi
🔹️3 felii de lămâie
🔹️o mână de fasole verde congelată
Am pus în hârtia de copt cartoful tăiat felii, am presărat deasupra 2 din cățeii de usturoi, tăiați și ei feliuțe. Deasupra am așezat șalăul, pe care am așezat 2 felii de lămâie și am stropit cu un pic de ulei de măsline.
Am sigilat pachețelul, l-am pus pe o tavă și l-am dat la cuptor, la 180°, pentru cca 30-35′.
Separat am pus fasolea verde cu celălalt cățel de usturoi, cu o felie de lămâie, o lingură ulei de măsline și un pic de apă intr-o tigaie cu capac; am pus pe foc mic să fiarbă, durează cam 10′. Aveți grijă să nu scadă de tot lichidul, mai adăugați apă dacă e nevoie.
Când peștele și cartofii au fost gata i-am scos din hârtie, păstrând lichidul adunat în pachețel. Peștele l-am mărunțit și l-am curățat de oase, iar cartofii i-am zdrobit cu furculița, amestecându-i cu zeama rămasă.
Alături de fasolea verde a fost o cină perfectă!💚