Paste cu dovleac copt și brânză de capră

11 luni

Vai, mami, dar ce e bunătatea asta?! Am păpat de m-a durut burtica, tare delicios a fost! Să mai faci! 😋😋😋

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Vai, într-adevăr! Am făcut niște paste absolut divine cu dovleac copt și brânză de capră homemade. Cu niște busuioc proaspăt și semințe de pin pe deasupra… Aoleu! Trebuie să le fac musai și pentru oamenii mari, că destul am bălit lângă farfuria copchilului…

Pentru 2 porții am pus:

🔹️o mână de paste fusili (eu am avut tricolore)

🔹️1 cățel de usturoi

🔹️2 linguri piure de dovleac copt

🔹️o lingură brânză de capră

🔹️3-4 frunze de busuioc, tocate mărunt

🔹️câteva semințe de pin, rumenite ușor și tocate la cuțit.

Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, reținând apa în care au fiert (!!! Ne trebuie la sos).

Intr-o tigaie puneți un pic de ulei de măsline și usturoiul zdrobit. Când uleiul începe să se încălzească și usturoiul să-și elibereze aroma, adăugați dovleacul copt și câteva linguri din apa de la paste, până obțineți consistența unui sos mai gros.

Adăugați brânza fărâmițată și amestecați bine, ea se va topi în sos.

Adăugați pastele și busuiocul proaspăt, amestecați bine și opriți focul.

La final presărați semințele de pin mărunțite.

O să mă pomeniți, promit!😀