Brânză de capră făcută în casă

11 luni

Nu știu ce tot face mami în bucătărie, tot descântă oala aia… Mai bine mi-ar da ceva de mâncare, că mă roade stomăcelul… 🐹

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Păi nu m-am apucat eu să fac brânzică de casă? Mai făcusem la începutul diversificării din lapte de vacă, a fost prima experiență a lui bebe cu lactatele și prima sperietură, cu alergia… 😒 Probabil că mi-a rămas în creier asta, de vreme ce nici nu mi-a trecut prin cap să fac din capră, după ce am introdus cu succes lactatele acestea.

Dar după ce am realizat că aș vrea să-i dau mai des, iar brânzeturile din comerț au sare, am zis că să fac o încercare pe cont propriu.

Asta se întâmpla pe la 11 luni, când a avut o perioadă în care am mâncat fără reacții adverse lactate de capră. Din păcate nu ne-a ținut mult, până la un an, când a început să apară roșeața la guriță. Momentan suntem în pauză și de lactate de capră, însă vă las totuși rețeta, poate voi nu aveți probleme de genul ăsta.

Nu e mare filozofie, dintr-un litru de lapte mi-au ieșit aprox. 150 g de brânzică.

Am pus laptele la fiert; când a dat în clocot am pus zeama de la jumătate de lămâie, așteptând să văd dacă se separă zerul. Nu mi-era foarte clar, așa că am mai stors un pic de zeamă, de data asta separându-se instant.

Am mai lăsat un pic pe foc, apoi am dat deoparte și am lăsat să se răcească.

Am strecurat totul printr-un tifon curat, l-am strâns că o bocceluță, așa, și l-am lăsat la scurs vreo 2 h.

Aș fi vrut să fie un pic mai cremoasă, dar e foarte bună la gust.

Am să încerc să fac și cu iaurt, să vedem diferența.

Voi faceți brânzică în casă?