Travel cake cu kaki și cocos

11 luni

Mi-a zis mie mami că mi-a făcut travel cake. Eu nu știu ce-i aia, dar știu că am călătorit până la Bunika (aka Buni Katy) și mami mi-a dat să pap din chestia asta delicioasă!😋

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Mi-am cumpărat din Kaufland o formă de chec adorabilă, are doar 15 cm! De când am văzut-o am zis că musai trebuie să o iau și să-i fac un chec mai fancy.

Travel cake sau gateaux de voyage înseamnă în cofetărie genul acela de prăjitură sub formă de chec care conține de regulă fructe confiate și rezistă mai multe zile, fiind bun pt luat în călătorii.

Așa că am făcut unul exotic, cu kaki (kaki cake😀), mango deshidratat, curmale și nucă de cocos. Mi-a ieșit mai umed decât aș fi vrut, m-a păcălit persimonul (aka kaki). În rețetă am ajustat cantitatea de făină, eu de fapt am pus doar 2 linguri și ceva, dar trebuia minim 3. Sau poate nu mai trebuia să pun și laptele… Om vedea tura următoare.😀

Pentru un checuleț din ăsta aveți nevoie de:

🔹️un kaki copt bine

🔹️un ou

🔹️2 linguri ulei neutru

🔹️60 ml lapte vegetal

🔹️3 linguri făină

🔹️un vârf praf de copt

🔹️2-3 fâșii de mango deshidratat, tocat foarte mărunt

🔹️2 curmale, tocate mărunt

🔹️2 linguri nucă de cocos.

Am pus intr-un chopper pulpa de la kaki cu oul, uleiul și laptele, omogenizând totul foarte bine.

Am cernut făina cu praful de copt și am adăugat-o peste ingredientele umede, amestecând ușor cu o spatulă.

La final am pus fructele deshidratate și nuca de cocos, am omogenizat tot cu spatula și am pus amestecul în forma de chec tapetată cu hârtie de copt.

Am copt la 180°, cuptor preîncălzit, cca 45′, pentru că v-am zis că mi-a ieșit cam umedă. Dar uitati-vă la prăjitură după vreo 30′ și evaluați situația la fața locului.🙂

P.S. Câți de K în postarea asta.😀