Budincă de paste orzo cu iaurt și portocale

11 luni

Mulți zic că semăn cu tataie; mami a spus că budincile cu paste la cuptor sunt preferatele lui. Om semăna, mai știi?😊

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Da, taică-meu e mare fan budinci cu paste, de fiecare dată când vine la noi îi pregătesc una. Iar asta, cu iaurt, portocale și stafide făcută nepotului se merită clar reprodusă în varianta pentru oameni mari la următoarea vizită!

Inspirația mi-a venit de la portokalopita, însă am pus paste orzo în loc de foi de păcintă, iar portocalele le-am curățat de pieliță și le-am tăiat mai mărunt.

Pentru un vas de cca 20×10 cm am pus:

🔹️100 g paste orzo

🔹️1 ou

🔹️80 g iaurt

🔹️o portocală

🔹️câteva stafide

🔹️2 curmale mici.

Întâi am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă fără sare.

Între timp am amestecat oul cu iaurtul și cu un pic de coajă rasă de portocală. Apoi am curățat cu un cuțit portocala, decupând segmente de pulpă fără pieliță, pe care le-am mai tăiat, să fie mai mărunte.

Am tocat mărunt stafidele și curmalele.

Când pastele au fost fierte le-am amestecat cu baza de iaurt și ou, cu portocala și cu fructele deshidratate.

Am uns cu unt forma și am copt budinca la 180°, cca 30′, până s-a rumenit frumos deasupra.