Brioșe cu dovleac și nuci

11 luni

Mi-a făcut mami aseară dovleac copt, am păpat o grămadă! Așa m-a distrat! Mi-am pus și în păr, să fiu și mai roșcat decât sunt de fapt!😀👨‍🦰

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. De parcă numai în păr și-a pus… Dar da, a mâncat la greu, îi place foarte mult. Noroc că am reușit să salvez un pic ca să fac guguloaiele astea.

Pentru 6 mini-gugulufi, plus o brioșă am pus:

🔹️100 g dovleac copt

🔹️2 ouă

🔹️2 linguri ulei

🔹️50 ml lapte vegetal

🔹️1/2 lingurițe coajă de portocală

🔹️3 linguri de făină

🔹️un vârf praf de copt

🔹️o lingură nucă măcinată mărunt

🔹️o lingură fulgi de ovăz fini

🔹️câteva stafide

🔹️2 curmale mici.

Am mixat dovleacul cu ouăle, uleiul, laptele și coaja de portocală. Am adăugat făină cernută cu praful de copt, amestecând ușor.

La final am pus nuca, fulgii de ovăz și fructele deshidratate tocate foarte mărunt.

Am pus compoziția în formele de silicon și am dat la cuptor, 180°, preîncălzit, cca 20′, până s-au rumenit frumos deasupra.