13 luni
Ei, așa mai vii de-acasă, mami! Cum știi tu că-mi plac la nebunie ardeii copți… Sărumâna pentru masă! 😋
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Ție și restului familiei, puiule. Suntem mari fani ardei copți și de regulă în sezon dăm o fugă la ai mei într-un weekend, cumpărăm cantități industriale de ardei kapia și facem șezătoare la gura sobei de afară, îi coacem pe plită, îi curățăm și ii punem în punguțe la congelator. Așa avem tot anul stocuri.
Așa că am dezghețat o astfel de pungă și am făcut repede o tocăniță cu ceapă, usturoi și roșii pasate, numai bună de pus lângă hummus-ul de fasole albă rămas deunăzi.
Pentru 2-3 porții generoase (se păstrează și la congelator foarte bine) am pus:
🔹️o ceapă roșie
🔹️3 căței de usturoi
🔹️5 cm praz, partea mai verde
🔹️1/2 morcov
🔹️cca 200 g ardei copți
🔹️100 g roșii pasate
🔹️câteva frunze de spanac
🔹️o frunză de dafin
🔹️un pic de cimbru uscat
🔹️pătrunjel sau busuioc proaspăt pentru pus deasupra la final (eu n-am avut).
Am tăiat mărunt ceapa, usturoiul, morcovul și prazul și le-am pus intr-o cratiță cu un pic de ulei de măsline și o lingură de apă. Am adăugat și dafinul și cimbrul.
Le-am lăsat să se înmoaie bine, apoi am adăugat și ardeiul copt, tăiat în bucăți. După câteva min am pus roșiile pasate, cam 100 ml apă și am lăsat să fiarbă pe foc mic, acoperit, cam 10′.
Spre final am adăugat spanacul tocat. N-am avut busuioc sau pătrunjel, așa că am improvizat cu ce am avut verde la îndemână.
Am servit tocănița la prânz cu hummus de fasole albă.
A păpat TOT ce vedeți in farfurie! Ba chiar i-am mai dat o lingură de tocană cu niște pâine, că nu mai era hummus…