Anul ăsta Nou nu am prea avut chef de gătit, așa că am pregătit doar chestii care se fac ușor. Salata asta șuba a fost probabil cea mai elaborată, dacă pot spune așa despre 2 morcovi și 3 cartofi puși la fiert. 🙂 Am mai făcut o maioneză rapidă cu blenderul, sfecla am cumpărat-o gata fiartă și heringul marinat aștepta cuminte în frigider.
Am folosit așa:
- cantități egale de sfeclă, morcovi și cartofi, fierte și tăiate cubulețe ca pentru salata boeuf (au fost 2 morcovi mari, 3 cartofi, 2 sfecle);
- cam 150 g file hering marinat, tăiat și el mai mărunt;
- 1/2 legătură mărar tocat;
- maioneză mai acrișoară (am pus 1 ou, zeama de la o lămâie, 1 linguriță muștar, 250 ml ulei, 2 linguri smântână, sare și piper).
Am așezat intr-un bol transparent ingredientele în straturi, astfel:
cartofii + 2 linguri maioneză
jumătate din cantitatea hering și mărar
morcovii + 2 linguri maioneză
restul de hering și mărar
sfecla + 2 linguri maioneză.
Trebuie să stea la rece câteva ore bune, ca să se pătrundă gusturile. A ieșit chiar faină! Am să mai fac cu siguranță.