Curry de curcan și conopidă

Când e frig afară îmi place să fac mâncăruri mai picante, care să ne încălzească inside-out. Bine, și o țuică fiartă are același efect, dar aia nu ține de foame.😁

Am făcut duminică un curry de curcan și conopidă, cu efect de combustie internă.🙃

Pentru 4 porții am pus:

🔹️500 g piept de curcan
🔹️2 cepe
🔹️4 căței de usturoi
🔹️2 cm ghimbir
🔹️1/2 ardei iute
🔹️o lingură sos thai curry roșu
🔹️o lingură pastă de tomate
🔹️400 ml supă de legume
🔹️o conopidă mică
🔹️o conservă de năut
🔹️200 g baby spanac
🔹️o conservă lapte de cocos
🔹️pudră de curry (am pus 2 lingurițe mild și una hot)
🔹️o linguriță turmeric
🔹️1/2 linguriță amestec condimente indiene.

Am pus la călit în ulei ceapa, usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute, toate tocate mărunt. Am adăugat curcanul tăiat cubulețe, sare și piper și am lăsat să se mai gătească carnea, acoperind cratița.

Când curcanul a fost cam pe jumătate gătit am adăugat pasta de curry și cea de tomate, împreună cu supa de legume și am mai lăsat să fiarbă vreo 5′.

Am adăugat năutul (eu l-am scurs și l-am curățat de pieliță), buchețelele de conopidă și condimentele. Am mai completat cu un pic de apă, cât să fie acoperite toate.

Am pus și laptele de cocos, iar am mai lăsat vreo 5′ pe foc, iar la final am aruncat în cratiță și spanacul proaspăt.

Am mâncat curry-ul cu orez basmati, pe care eu îl fierb simplu, cu sare, piper și un pic de coajă de lămâie.

Ce să zic, ne-a fost cam cald după.🤪