13 luni
Cine a zis că nu poți face prăjiturele delicioase fără zahăr? De când cu Bebe Fasolică am tot încercat diferite variante, pe care să le pot servi și lui.
Pentru dulcele de la masa de duminică am ales să fac un singur desert pentru toată lumea, mai exact o prajitură cu mere rase, îndulcită cu stafide și curmale. Lui bebe i-am dat-o ca și gustare seara și la micul dejun dimineață, împreună cu niște fructe proaspete.
Pentru o formă de 22 cm diametru am folosit:
🔹️6 ouă
🔹️6 linguri ulei
🔹️180 ml lapte vegetal
🔹️6 linguri făină
🔹️1 plic praf de copt
🔹️3 mere, date pe răzătoarea mare
🔹️3 linguri pudră de migdale
🔹️o lingură nucă măcinată (ar fi mers mai multă, data viitoare pun 2 de migdale și 2 de nucă)
🔹️o mână bună de stafide, tocate mărunt
🔹️5-6 curmale mici, tocate la fel.
🔹️arome, opțional: scorțișoară (eu nu folosesc, sunt alergică), coajă de lămâie sau de portocală, păstaie de vanilie.
Am mixat ouăle cu uleiul și laptele. Separat am cernut făina cu praful de copt și am amestecat-o în compoziție ușor, cu o spatulă.
Am adăugat restul ingredientelor: pudră de migdale, nucă, fructele deshidratate, aromele, iar la final mărul ras.
Am omogenizat tot cu spatula și am pus compoziția intr-o tavă de copt rotundă cu inel detașabil, unsă cu ulei și căptușită cu hârtie de copt.
Am copt la 180°, cuptor preîncălzit, cca 45′, până s-a rumenit frumos deasupra.