Cum a fost la cooking demo-ul Thermomix – nov 2022

Am fost în weekend la un cooking demo Thermomix, la invitația prietenei mele Daniela, pe care o cunosc de câțiva ani ca urmare a participării la evenimentele Food Bloggers Conference, unde de altfel am întâlnit de-a lungul vremii mulți oameni faini și pasionați, la fel, de tot ce înseamnă bucătărie.

Pe lângă faptul că am fost foarte plăcut surprinsă de cât de drăguț este la Căsuța Thermomix din Băneasa (m-aș muta acolo!:)), m-a impresionat maxim acest aparat minune!

Știam de Thermomix de la cursurile de la Horeca School, mulți bucătari și cofetari îl utilizează intens, fiind prezent în multe restaurante și în cofetării, mai ales în cele raw vegane. De ce? Pentru că macină, mixează, mărunțește, frământă, gătește, cântărește și câte și mai câte! Numai nu-ți pune el în farfurie, dar în rest le cam face pe toate.:)

Dar nu bănuiam că poate fi atât de practic și acasă. În maxim 3h (timp în care, să fiu sinceră, mai mult am trăncănit cu Daniela decât s-a gătit, ba am mai și mâncat!), s-au produs următoarele:

🔹️ o limonadă aromată
🔹️chifle super pufoase
🔹️unt de casă
🔹️supă cremă de rădăcinoase, absolut perfectă!


🔹️legume gătite la abur
🔹️piept de pui cu sos de soia


🔹️sos de usturoi și pătrunjel pentru legume (eu l-am pus și în supă, a fost wow!)


🔹️la final, și o înghețată de căpșuni cu banane genială!

 

Am gustat și dintr-un pate vegetal foarte bun făcut din semințe, precum și din 2 feluri de pâinici, pregătite la un atelier de dimineață. Totul a fost delicios!

Voi ați avut ocazia să vedeți un Thermomix la treabă? Ce părere aveți? Că mie mi-a cam rămas gândul la el!:)