12 luni
Am păpat de dimineață chestia asta cam tare bunuță!
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Vroiam de mult să-i fac negresă cu nuci, prăjitura preferată a tăticului, dar m-am temut că o să fie diferită mult de varianta pentru adulți. Nu știu ce descântec oi fi pus acolo, că mi-a ieșit destul de asemănătoare.
Nu am vrut să o îndulcesc cu banană că nu am vrut să se simtă gustul, mi-am dorit să iasă ciocolătoasă și cu multe nuci. Și mi s-a îndeplinit dorința!
Din cantitățile de mai jos mi-a ieșit o prajitură rotundă de cca 10 cm (am folosit forma mea minusculă in care i-am făcut și tortul de ziua lui) și 3 brioșe:
🔹️2 ouă
🔹️2 linguri ulei de sâmburi de struguri
🔹️50 g iaurt din cocos
🔹️2 linguri cu vârf de făină
🔹️un vârf praf de copt
🔹️o lingură cu vârf de carob
🔹️un măr ras
🔹️2 linguri nucă măcinată (eu am pus pecan)
🔹️o lingură fulgi de ovăz
🔹️o lingură de stafide, mărunțite cu cuțitul
🔹️4 curmale, tăiate tot așa, mărunt.
Am bătut bine ouăle cu uleiul și iaurtul vegetal; separat am cernut împreună făina, pudra de roșcove și praful de copt și le-am adăugat peste ouă, omogenizând bine.
Am adăugat restul ingredientelor și am turnat compoziția în forma de copt unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.
Am dat la 180°, cuptor preîncălzit, pt cca 30′.