Negresă cu nuci baby friendly

12 luni

Am păpat de dimineață chestia asta cam tare bunuță!

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Vroiam de mult să-i fac negresă cu nuci, prăjitura preferată a tăticului, dar m-am temut că o să fie diferită mult de varianta pentru adulți. Nu știu ce descântec oi fi pus acolo, că mi-a ieșit destul de asemănătoare.

Nu am vrut să o îndulcesc cu banană că nu am vrut să se simtă gustul, mi-am dorit să iasă ciocolătoasă și cu multe nuci. Și mi s-a îndeplinit dorința!

Din cantitățile de mai jos mi-a ieșit o prajitură rotundă de cca 10 cm (am folosit forma mea minusculă in care i-am făcut și tortul de ziua lui) și 3 brioșe:

🔹️2 ouă

🔹️2 linguri ulei de sâmburi de struguri

🔹️50 g iaurt din cocos

🔹️2 linguri cu vârf de făină

🔹️un vârf praf de copt

🔹️o lingură cu vârf de carob

🔹️un măr ras

🔹️2 linguri nucă măcinată (eu am pus pecan)

🔹️o lingură fulgi de ovăz

🔹️o lingură de stafide, mărunțite cu cuțitul

🔹️4 curmale, tăiate tot așa, mărunt.

Am bătut bine ouăle cu uleiul și iaurtul vegetal; separat am cernut împreună făina, pudra de roșcove și praful de copt și le-am adăugat peste ouă, omogenizând bine.

Am adăugat restul ingredientelor și am turnat compoziția în forma de copt unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.

Am dat la 180°, cuptor preîncălzit, pt cca 30′.