Carrot cake cu măr și prune uscate

13 luni
Mămica mea mi-a făcut iar prăji! Păi cum să nu crească puiul mare cu așa bunătăți?😊
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Dacă tot am curățat morcov și păstârnac pentru risotto, am pregătit mai mult și am făcut și o prăjitură, care s-a copt cât am învârtit eu în cratiță. Am pus și un măr în acest carrot cake inedit, plus prune uscate. A ieșit cam bun!😋
Pentru o formă de chec mică, mică (eu am una minusculă, are max 15 cm lungime) și 2 brioșe am pus:
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei de sâmburi de struguri
  • 100 ml lapte vegetal
  • 3 linguri de făină
  • un vârf praf de copt
  • 1/2 lingurițe ghimbir pudră
  • un morcov dat pe răzătoarea mică (cam 3 linguri cu vârf)
  • 1/3 păstârnac, ras la fel (cam 2 linguri)
  • un măr ras pe răzătoarea mare, cu tot cu coajă
  • o lingură fulgi de ovăz
  • o lingură pudră de migdale
  • o lingură nucă de cocos
  • 5 prune uscate, tăiate mărunt.
Am bătut bine ouăle cu uleiul și laptele. Am adăugat făina cernută cu praful de copt și ghimbirul și am omogenizat.
Am adăugat restul ingredientelor, am amestecat și am turnat compoziția în forma unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.
Am copt la 180°, cuptor preîncălzit, cca 25′, până devine auriu, frumos deasupra.