14 luni
A zis mami că acum sunt și eu în rândul lumii, dacă am mâncat salată boeuf…😜
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. In pur stil românesc, vorba vine „boeuf” când ea e cu carne de pui. Dar oricum și pentru adulți fac tot cu pui sau curcan de cele mai multe ori, așa că… merge și de data asta.🙂
Evident că nu i-am făcut maioneză, ci un fel de dressing din puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie și gălbenuș fiert tare. Albușul nu l-am aruncat, ci l-am tocat fin și am făcut niște „zăpadă” deasupra.
Nici mazăre nu am pus, deși de regulă nu lipsește; dar bănuiesc că are reacții de la ea, pentru că data trecută când a mâncat mazăre s-a iritat pe față, ca și la lactate, așa că am fiert niște fasole verde în loc.
Pentru 3 porții am pus:
🔹️un morcov fiert
🔹️1/2 păstârnac mic, fiert
🔹️o bucățică de țelină fiartă (cam cât o nucă)
🔹️cca 120 g carne de pui fiartă
(tot ce vedeți mai sus este fiert în supa de ieri)
🔹️un cartof mediu, fiert în coajă separat
🔹️5-6 păstăi de fasole verde, fiartă cu un cățel de usturoi.
Pentru dressing:
🔹️2 linguri ulei de măsline
🔹️un gălbenuș fiert tare
🔹️zeama de la 1/2 lămâie.
Toate legumele și carnea se taie cubulețe mici.
Dressing-ul l-am făcut punând ingredientele într-un chopper și mixând energic. Nu iese fin ca maioneza, dar na… Acceptăm acest compromis.🙂
Am amestecat legumele cu dressing-ul și am pus salata într-un bol de sticlă cu capac.
Am tocat bine albușul fiert și l-am pus deasupra.
Am lăsat peste noapte la frigider. Bebelică a păpat o porție la prânz cu niște pâinică. Ca un om mare!🥰