14 luni
Uuuii, mami, ce bunuț a fost prânzul de azi! Și ce repede l-ai făcut, parcă mai mult te-ai jucat cu mine decât ai gătit!😀
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Da, păi am de 2 zile Thermomix, iar azi chiar am apreciat cu adevărat ce înseamnă să gătești cu succes în timp ce un ghimizdroc de 80 cm îți fuge printre picioare.😀
I-am făcut de mâncare orzo cu legume, curcan și pesto de pătrunjel, am adaptat o rețetă de pe #Cookidoo la ce avem voie să mâncăm și la ce aveam prin frigider.
Rețeta originală se numește „Orzo pasta with chicken and pesto”, cine are aparatul o poate găsi ușor. Eu am făcut pesto din pătrunjel și migdale branșate, că nu aveam în casă nici busuioc, nici semințe de pin. Iar în loc de parmezan am mărit cantitatea de migdale.
De asemenea, am înlocuit pieptul de pui cu cel de curcan și mazărea cu fasolea verde și am făcut 2 porții, asta înseamnă cam 4 porții bebelușești.
La Thermomix prep-ul a durat maxim 10′, iar gătitul 30′. Din acesta, minim 20′ stai degeaba efectiv.🙃
Vă las mai jos ingredientele și modul de preparare clasic, pentru cei care nu au „jucăria” pentru gătit (încă🙂):
Pesto:
🔹️25 g migdale branșate
🔹️1/2 legătură pătrunjel
🔹️1 cățel mare de usturoi
🔹️20 g ulei de măsline (2 linguri)
Mâncărica:
🔹️75 g morcov (1 buc)
🔹️75 g praz (cam 10-12 cm)
🔹️20 g ulei de măsline (2 linguri)
🔹️200 g piept de curcan, cubulețe
🔹️1 linguriță legume deshidratate, fără sare (eu am de la Solaris)
🔹️400 ml apă
🔹️50 g mazăre/fasole verde congelată
🔹️130 g paste orzo.
Pentru pesto, puneți toate ingredientele într-un chopper și pasați bine.
Tocați mărunt morcovul și prazul și sotați-le în ulei de măsline.
Adăugați carnea, legumele deshidratate și apa și lăsați să fiarbă la foc mic, sub capac.
Când curcanul e aproape gata adăugați fasolea verde și pastele orzo. Amestecați din când în când, să nu se prindă de fundul vasului.
Când pastele sunt fierte puneți pesto-ul, amestecați și opriți focul.