14 luni
Mi-a făcut mami la cină niște turtițe din astea. Mi-au plăcut, mai ales că au fost și mai lipicioase, așa, și am putut să mi le pun și în păr cu mare succes!🙈
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Mda, păi chiar dacă nu aveam chef să-i facem baie, tot n-aveam cum să o dăm la întors, că mai nou are pasiunea asta, să-și pună mâncare în cap. Lui i se pare amuzant, ce pot să mai zic acum….
Pentru 3 turtițe din astea am pus:
🔹️6 ciuperci champignon brune, micuțe
🔹️5 cm praz
🔹️o lingură boabe de porumb, tocate mai mărunt
🔹️2 căței de usturoi
🔹️2 linguri orez integral, fiert
🔹️un ou
🔹️40 ml lapte vegetal
🔹️o lingură fulgi de drojdie inactivă.
Am tocat ciupercile, prazul și usturoiul și le-am înăbușit într-un pic de ulei de măsline.
Când au fost gata le-am amestecat cu porumbul tocat și el mai mărunt, cu orezul, oul și laptele, am omogenizat și am turnat compoziția în cele 3 forme de silicon.
Am presărat deasupra drojdia inactivă și am copt turtițele cca 25′, la 180°, cuptor preîncălzit.
Le-a păpat pe post de cină împreună cu castravete și roșie.