13 luni
Vai, ce bine am mai păpat din chestia asta 2 zile la rând! 😋
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Chestia este quinoa roșie cu legume, păpată lângă niște somon la cuptor.
Somonul a avut 120 g, ne-a ajuns pentru 3 porții bebelușești. L-am pregătit en papillote:
🔹️1 file somon cca 120 g (3 porții),
🔹️ câteva fâșii de praz
🔹️un cățel de usturoi, feliuțe
🔹️1/2 lămâie, felii.
Pe o hârtie de copt am așezat fâșiile de praz, usturoiul și 2-3 felii de lămâie. Am pus file-ul pe acest pat, am aranjat deasupra încă niște lămâie și am împachetat hârtia de copt astfel încât totul să fie bine sigilat înăuntru, ca într-un buzunar/plic.
Am copt la 180°, 30′.
Pentru quinoa (2 porții):
🔹️2 linguri de quinoa roșie
🔹️1/2 ceapă roșie
🔹️5 cm praz
🔹️2 căței de usturoi
🔹️1/2 ardei gras (eu am pus 1/4 roșu și 1/4 galben)
🔹️250-300 ml apă (sau supă de legume/pui)
🔹️2-3 frunze busuioc.
Am spălat quinoa sub jet de apă și am lăsat-o la hidratat peste noapte.
A doua zi am tocat legumele și le-am pus la înăbușit cu un pic de ulei de măsline. Când s-au înmuiat am adăugat quinoa strecurată și supa sau apa, încălzite înainte.
Am lăsat pe foc până când boabele de quinoa au fost bine fierte, cam 20-30′.
La servire am tocat busuioc proaspăt și am stors un pic de zeamă de lămâie pe pește.
S-a păpat foarte bine! Și aveți grijă a doua zi, să nu uitați să refaceți stocul la pamperși.🤪😅