Șalău en papillote cu legume și cartofi

8 luni

Ieri am stat afară toată ziua! Tati a făcut grătar și mami mi-a dat să pap ceva delicios! Îmi plac duminicile foarte mult, când stăm cu toții acasă! 🤗

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Mami aici. Cui nu-i plac…

Da, s-a aprins grătarul că am copt niște ardei și niște vinete. Pentru pui am făcut șalău en papillotte și i l-am oferit cu ardei copt și cartofi.

Am găsit la Selgros șalău sălbatic și am profitat de ocazie să cumpăr un file. L-am pus întreg cu niște legume și cu un cartof tăiat cubulețe în hârtie de copt, pe care am sigilat-o, am făcut un fel de buzunar sau plic. Astfel, peștele și legumele dinăuntru s-au gătit la aburi și s-au aromat reciproc.

Dintr-o bucată de șalău de cca 180g mi-au ieșit 3 porții bebelușești. Una i-am dat-o ieri, celelalte 2 le-am pus la congelator, i le ofer săptămâna viitoare.

Cea mai mare provocare a fost să caut oscioarele… Nu am reușit să le scot cât era crud peștele, deși am pensetă, așa că am făcut-o după ce s-a gătit. Am avut emoții, sincer… Așa de mari că până la urmă i-am dat copilului să mănânce cu degetul pe post de linguriță. 🙈 Așa măcar am putut să pipăi și să verific fiecare îmbucătură…

In fine. Data viitoare ii dau doradă, are oase mai gestionabile. 🙂

La peștele en papillote am pus așa:

🔹un file de șalău de 180 g, cu tot cu piele

🔹câteva feliuțe de: ceapă roșie, usturoi, ardei gras, roșie

🔹un pic de pătrunjel tocat

🔹un cartof mic, tăiat cubulețe

🔹un strop de ulei de măsline.

Am pus pe mijlocul unui dreptunghi din hârtie de copt peștele și deasupra feliuțele de legume și pătrunjelul. Am pus pe lângă pește și cubulețele de cartof, am stropit cu un pic de ulei de măsline, apoi am împachetat hârtia astfel încât să sigilez totul înăuntru.

Am pus pachețelul acesta într-o tavă și am dat la cuptor, 180°, cca 30′.

Când a fost gata am cules cartofii fierți, am dat legumele deoparte și am dezosat peștele. Am păstrat zeama scursă în hârtia de copt, am pus-o ulterior peste pește, e plină de gust.

Am oferit puiului o porție de pește împreună cu cartofii fierți și cu un pic de ardei copt.