Risotto cu ciuperci

8 luni

Nu înțeleg de ce a durat atât ca să-mi dea mami de mâncare, tot învârtea acolo în crăticioară și nu mai termina odată! Doar știe că-s rău de foame…

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Mami aici. Am făcut un risotto bebelușesc cu ciuperci și pătrunjel. Simpaticului din dotare cred că îi era cam foame, că l-au apucat nervii și a început să bată în masă nerăbdător. Și uite cum a suflat mami în castronel de a luat-o amețeala, să se răcească mai repede mâncarea…

Pentru 2 porții am pus:

🔹2 căței de usturoi

🔹1/2 ceapă

🔹1/4 ardei gras

🔹1/2 morcov mic

🔹3 ciuperci champignon brune

🔹2 linguri de orez arborio

🔹cca 400 ml supă de pui

🔹câteva fire de pătrunjel

🔹Un strop de ulei de măsline.

Am tocat mărunt legumele, cu excepția ciupercilor, și le-am pus într-o crăticioară cu un pic de ulei de măsline și vreo 2 linguri de apă. Am adăugat cozile de pătrunjel, mărunțite bine, iar când legumele s-au înmuiat am pus și ciupercile, tocate mărunt.

În paralel am înfierbântat supa, ca pentru risotto de oameni mari.

Când zeama din cratiță a scăzut puțin am adăugat cele 2 linguri de orez, amestecând bine, și le-am lăsat câteva minute până când boabele au devenit translucide. În momentul ăsta am adăugat un pic de supă și am continuat să amestec.

Când orezul a absorbit lichidul am mai pus un pic de supă și tot așa am continuat, amestecând bine, până când boabele au fost bine fierte.

În momentul ăsta am adăugat și restul de pătrunjel, am mai lăsat un pic să se gătească și el și am oprit focul.

Bebe a infulecat mai mult de o porție fără să clipească. Deci i-a plăcut.