11 luni
Heeei, credeam că îmi faci doar pentru mine papa bun! De ce mănâncă toată lumea din el?!?
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Așa e frumos, să împarți cu cei din jur, mai ales așa o bunătate. Și mami și tati sunt oameni, puiule, și le e și lor poftă… 😛
Am zis să-i fac ceva fără ou, lapte vegetal și praf de copt și a ieșit delicioșenia asta, pe care i-am mâncat-o noi mai mult de jumătate. 😀 Este ștrudel cu gutuie, măr și nuci pecan. Vaaai, ce bun a mai fost!
Pentru un ștrudel de cca 25 cm lungime, cât să încapă intr-o formă de chec mică, am pus:
🔹️ 250 g făină
🔹️ 2 linguri ulei
🔹️apă călduță
🔹️ 1 gutuie rasă pe răzătoarea mare
🔹️ 1 măr ras, la fel
🔹️ 2 linguri stafide tocate mărunt
🔹️ cca 15 nuci pecan, măcinate
🔹️ 2 linguri pesmet
🔹️ulei pentru uns.
Din făină, ulei și un pic de apă călduță faceți un aluat; apa puneți-o treptat, 2-3 linguri întâi și mai adăugați dacă e cazul. Ideea e să frământați doar un pic, numai cât să adunați totul intr-o bilă nelipicioasă.
Acoperiți bolul și lăsați coca să se odihnească cam 1h.
Pe o suprafață pudrată cu făină întindeți aluatul cât de mult puteți, până ajunge la o grosime de max 1 mm. Ungeți cu ulei, cu o pensulă, toată suprafața.
Întindeți amestecul de măr și gutuie rase, lăsând liber un pic pe margini. Adăugați stafidele, nucile măcinate și pesmetul, distribuindu-le uniform.
Începeți să rulați, adunând întâi lateralele și pensulând cu ulei aluatul după fiecare rulare.
Așezați ștrudelul intr-o formă de chec acoperită cu hârtie de copt, înțepați suprafața bine, să nu facă bule, ungeți iar cu ulei și coaceți, în cuptorul preîncălzit la 190°, cca 35′, până se rumenește ușor deasupra și ruloul este colorat și pe laterale.
Când se răcește tăiați în felii de cca 1 cm lățime.
Hai să ne fie de bine!🤭