Ștrudel fără zahăr cu mere, gutui și nuci pecan

11 luni

Heeei, credeam că îmi faci doar pentru mine papa bun! De ce mănâncă toată lumea din el?!?

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Așa e frumos, să împarți cu cei din jur, mai ales așa o bunătate. Și mami și tati sunt oameni, puiule, și le e și lor poftă… 😛

Am zis să-i fac ceva fără ou, lapte vegetal și praf de copt și a ieșit delicioșenia asta, pe care i-am mâncat-o noi mai mult de jumătate. 😀 Este ștrudel cu gutuie, măr și nuci pecan. Vaaai, ce bun a mai fost!

Pentru un ștrudel de cca 25 cm lungime, cât să încapă intr-o formă de chec mică, am pus:

🔹️ 250 g făină

🔹️ 2 linguri ulei

🔹️apă călduță

🔹️ 1 gutuie rasă pe răzătoarea mare

🔹️ 1 măr ras, la fel

🔹️ 2 linguri stafide tocate mărunt

🔹️ cca 15 nuci pecan, măcinate

🔹️ 2 linguri pesmet

🔹️ulei pentru uns.

Din făină, ulei și un pic de apă călduță faceți un aluat; apa puneți-o treptat, 2-3 linguri întâi și mai adăugați dacă e cazul. Ideea e să frământați doar un pic, numai cât să adunați totul intr-o bilă nelipicioasă.

Acoperiți bolul și lăsați coca să se odihnească cam 1h.

Pe o suprafață pudrată cu făină întindeți aluatul cât de mult puteți, până ajunge la o grosime de max 1 mm. Ungeți cu ulei, cu o pensulă, toată suprafața.

Întindeți amestecul de măr și gutuie rase, lăsând liber un pic pe margini. Adăugați stafidele, nucile măcinate și pesmetul, distribuindu-le uniform.

Începeți să rulați, adunând întâi lateralele și pensulând cu ulei aluatul după fiecare rulare.

Așezați ștrudelul intr-o formă de chec acoperită cu hârtie de copt, înțepați suprafața bine, să nu facă bule, ungeți iar cu ulei și coaceți, în cuptorul preîncălzit la 190°, cca 35′, până se rumenește ușor deasupra și ruloul este colorat și pe laterale.

Când se răcește tăiați în felii de cca 1 cm lățime.

Hai să ne fie de bine!🤭